Langinkosken kirkko

Kuvaaja Tuula Mäkitalo

Langinkosken kirkko on valmistunut vuonna 1953. Sen suunnitteli arkkitehti A. O. Bengts. Kirkko sijaitsee Metsolan kaupunginosassa osoitteessa Langinkoskentie 1.
Kirkko on avoinna tutustumista varten kesällä ma-pe klo 9-13 sekä sopimuksen mukaan p. 05 225 5300.

Valkea kirkkorakennus muistuttaa hahmoltaan keskiaikaista kivikirkkoa. Kirkko on sisältä suorakaiteen muotoinen ja siihen mahtuu noin 300 henkeä. Kirkon vieressä kohoaa hoikka kellotapuli.

Kuvaaja Ulla Spännäri

Seinät ovat punaruskeaa reikätiiltä. Alttari, saarnatuoli ja istuimet ovat luonnonväristä tammea. Alttariseinää hallitsee valkea risti.

Vasemmalla seinällä on taiteilija Hilkka Toivola-Karpakan lasimaalaus "Jeesus auttaa epäuskonsa vuoksi veteen vajoavaa Pietaria".

Kuvaaja Tuula Mäkitalo

Kirkon uruissa on seitsemäntoista äänikertaa.

Sinua palvelevat henkilöt

Matti Kosonen